فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات مهندسی کشاورزی
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید دلاور، سعید مرید، مهنوش مقدسی صفحه 1
    با توجه به کاهش منابع آبی، تخصیص بهینه آب در بخش کشاوزی بیش از پیش ضرورت پیدا می کند. بدین منظور،برنامه ریزی بهینه آبیاری و تولید توابع عملکرد با توجه به منابع آب در دسترس و مراحل رشد، رویکردی است موثر دربهره وری بهتر از آب. این رویکرد با هدف حداکثر کردن تولید محصول با استفاده از روابط ارائه شده در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در سال 1979 به کرات مورد توجه بوده است. اما همین سازمان از سال 2003 تغییراتی در این روابط داد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. مقایسه این دو روش در تولید توابع عملکرد و نحوه تخصیص آب، هدف این مقاله قرار داده شده است که روی چهار محصول گندم، جو، چغندر قند، و سیب زمینی در شبکه های آبیاری زاینده رود به انجام رسید. بدین منظور دو مدل بهینه سازی برای تهیه برنامه آبیاری محصولات فوق در طول دوره رشد و با دور زمانی10 روزه با هدف حداکثر کردن عملکرد بر اساس شرایط اقلیمی مربوط به خشکسالی سال آبی 78-1377 توسعه یافت. نتایج نشان می-دهد که رابطه جدید FAO عملکرد کمتری را برای محصولات در شرایط تنش آبی ارائه می دهد. اما از طرفی توزیع آب آبیاری طی دوره رشد یکنواخت تر بوده است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی تخصیص آب، تنش آبی، روابط FAO، زاینده رود، عملکرد محصولات
  • امیر صمدی، محمدهادی داودی، ابراهیم امیری تکلدانی، حسن رحیمی صفحه 21
    در مطالعات صحرایی، تشخیص مکانیزم گسیختگی طاق های آویزان پدیده آمده در سواحل رودخانه ها ممکن نیست و از این رو، این نوع گسیختگی شایع سواحل رودخانه ها به صورت آزمایشگاهی بررسی شد. بدین منظور دو نمونه خاک مستعد تشکیل طاق آویزان از سواحل رودخانه های داخلی تهیه شده و آزمایش های گوناگون برای تعیین مشخصات فیزیکی، شیمیایی، و مکانیکی آنها انجام پذیرفت. از هر یک از نمونه ها، سه بلوک خاک با تراکم های مختلف ایجاد و عملیات زیرشویی ناشی از جریان آب رودخانه تا زمان وقوع گسیختگی در طاق آویزان به صورت دستی انجام گردید و وضعیت پایداری بلوک خاک آویزان در هر گام ارزیابی شد. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که دست کم برای شرایط آزمایشگاهی این تحقیق، مکانیزم گسیختگی طاقی شکل غالب از نوع چرخشی است که این موضوع با الگوی تخریب طاق های آویزان در سواحل رودخانه کردان نیز مطابقت دارد. علاوه بر آن، مکانیزم گسیختگی در خاک چسبنده CL پیشرونده و همراه با توسعه ترک کششی است در حالی که در خاک غیرچسبنده ML، مکانیزم گسیختگی به صورت لحظه ای است و تغییر شکل چندانی در قسمت فوقانی بلوک خاک مشاهده نمی شود.
    کلیدواژگان: سواحل مرکب، عقب نشینی ساحل، فرسایش رودخانه ای، گسیختگی برشی، گسیختگی طاقی شکل
  • علیرضا توکلی صفحه 39
    به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و سطوح تک آبیاری بر عملکرد دو رقم جو دیم، تحقیقی بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی و به صورت اسپلیت اسپلیت پلات در سه تکرار و به مدت دو سال زراعی (85–1383) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم، مراغه به اجرا در آمد. سه تاریخ کاشت (کرت اصلی) و پنج مدیریت تخصیص تک آبیاری (کرت فرعی) برای دو رقم جو (کرت فرعی فرعی) بررسی شد. عملکرد دانه، کاه و کلش و عملکرد زیست توده در شرایط گزاره های مختلف تک آبیاری برای ارقام جو دیم بررسی شد. تابع تولید جو در شرایط کل آب کاربردی (مجموع بارش و آب آبیاری) برآورد شد. هر چند رابطه آب کاربردی – عملکرد یک رابطه خطی است اما تفاوت اثربخشی زمان تخصیص و کاربرد آب آبیاری را بیان می کند. بر اساس نتایج این تحقیق و با در نظر گرفتن تاثیر شاخص روز- درجه رشد با اعمال آبیاری محدود پاییزه و نیز تغییرات عملکرد دانه و کاه و کلش، نشان داده شد که مناسب ترین برنامه آبیاری محدود ارقام جو دیم شامل: تک آبیاری زمان کاشت و یک آبیاری حداقل در طول دوره ظهور سنبله تا گل دهی به عنوان برنامه آبیاری بهاره برای ارقام جو دیم است. اثربخشی تک آبیاری زمان کاشت در استقرار گیاه، جلو افتادن دوره رشد، پنجه زنی گیاه و کاهش اثر خسارت سرما، زودرسی و بهبود اجزای عملکرد و عملکرد محصول است. میزان افزایش عملکرد در این شرایط (میانگین 3794 کیلوگرم در هکتار) افزون بر سه برابر شرایط دیم (میانگین 1170 کیلوگرم در هکتار) است. افزایش عملکرد ناشی از تک آبیاری بهاره نسبت به شرایط دیم، بیش از 1000 کیلوگرم در هکتار است و این افزایش عملکرد ناشی از بهبود ظرفیت آب خاک در فاز زایشی و بهبود اجزای عملکرد (خصوصا وزن هزار دانه) است. بنابراین وقتی که حد بهینه تک آبیاری با مدیریت مناسب زراعی ترکیب شود، عملکرد جو به طور چشمگیر افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: تخصیص آب، تک آبیاری بهاره، تک آبیاری زمان کاشت، عملکرد
  • مجید قران خوان، ایران محمدپور، مهدی مدندوست، محمود دژم صفحه 57
    موز جزء میوه های فرازگرا است و کنترل فرایندهای مربوط به رسیدن آن در کاهش ضایعات این میوه موثر است. در این آزمایش تاثیر تیمارهای آماده سازی و بسته بندی شامل: کیسه پلاستیکی، واکس خوراکی + کیسه پلاستیکی، کیسه پلاستیکی + پرمنگنات پتاسیم (دو یا چهار گرم به ازای هر کیلوگرم میوه)، واکس + کیسه پلاستیکی + پرمنگنات پتاسیم در مدت پنج هفته انبارداری در سردخانه (14 درجه سلسیوس) بر کیفیت و خصوصیات میوه موز رقم کاوندیش بررسی شد. در فواصل زمانی 8، 16، 24، 32، و40 روز پس از انبارکردن نمونه برداری و شاخص های رسیدگی میوه شامل: سفتی گوشت، مواد جامد انحلال پذیر، pH آب میوه، کل کربوهیدرات ها، تانن، میزان ترکیبات فنلی کل، و قندهای پنتوز اندازه گیری شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار (هرتکرار شامل 4 میوه) و مقایسه میانگین ها با آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان می دهد که تغییرات در رسیدن میوه های شاهد نگهداری شده در هوای آزاد شامل: افزایش در میزان مواد جامد انحلال پذیر و قند های پنتوز، کاهش در pH آبمیوه، سفتی گوشت، درصد گسی، و میزان ترکیبات فنلی معنی داری است. کاربرد تیمارهای واکس+ کیسه پلاستیکی و واکس+ کیسه پلاستیکی+ پرمنگنات پتاسیم به طور معنی داری موجب کند شدن فرایند رسیدن می شود. تیمارهای واکس+ کیسه پلاستیکی+ چهار گرم پرمنگنات پتاسیم بیشترین تاثیر را در جلوگیری از افزایش میزان مواد جامد انحلال پذیر، قند های پنتوز و کاهش pH آبمیوه، سفتی گوشت، درصد گسی و میزان ترکیبات فنلی دارند. همچنین تیمار پرمنگنات پتاسیم +کیسه پلاستیکی و واکس با جلوگیری از تاثیر اتیلن، سبب تاخیر در رسیدگی میوه های موز می شود.
    کلیدواژگان: انبارداری، پرمنگنات پتاسیم، رسیدگی میوه، موز
  • پروین شرایعی صفحه 69
    این تحقیق با هدف تعیین بهترین دمای نگهداری ارقام خربزه (قصری، خاقانی، تاشکندی) و انتخاب مناسب ترین غلظت و زمان غوطه وری در امولسیون روغن آفتابگردان و بیکربنات سدیم اجرا شد. واریته های مختلف خربزه پس از برداشت و پس از آنکه فرآیندهای مقدماتی حداقل (سردکردن مقدماتی و سورت کردن) روی آنها اجرا شد، با استفاده از امولسیون روغن آفتابگردان با غلظت های 3 و 5 درصد و بیکربنات سدیم صفر و 2 درصد به مدت 5 و 10 دقیقه تیمار شدند. همه نمونه ها به همراه شاهد در سردخانه با دماهای 1، 5، 10، 18، و 25 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد به مدت 45 روز نگهداری شدند. بلافاصله پس از برداشت و هر 15 روز یک بار صفات کمی و کیفی (درصد پوسیدگی، درصد کاهش وزن، میزان سرمازدگی، درصد مواد جامد انحلال پذیر، سفتی بافت و میزان قند) و در پایان ماه نگهداری ارزیابی حسی انجام شد. نتایج نشان می دهد که غوطه وری در امولسیون 3 درصد روغن گیاهی آفتابگردان حاوی بیکربنات سدیم 2 درصد به مدت 10دقیقه، غوطه وری در امولسیون 5 درصد روغن گیاهی آفتابگردان حاوی بیکربنات سدیم2 درصد به مدت 5 دقیقه، و غوطه وری در امولسیون 5 درصد روغن گیاهی آفتابگردان حاوی بیکربنات سدیم 2 درصد به مدت10 دقیقه به ترتیب باعث حفظ بهتر خصوصیات کمی و کیفی در رقم خاقانی شدند و ارقام تاشکندی و قصری به ترتیب در مقام های بعدی قرار گرفتند. حفظ صفات کمی و کیفی در رقم خاقانی در دماهای 1 و 5 درجه سلسیوس و در ارقام تاشکندی و قصری در دمای10 درجه سلسیوس از سایر دماها بهتر بود.
    کلیدواژگان: آلودگی قارچی، بیکربنات سدیم، خربزه، خصوصیات کیفی، دمای نگهداری، روغن آفتابگردان، سرمازدگی
  • نعیمه خزایی، محمد جوکی، امیر حسین الهامی راد، حمید توکلی پور، سعید محمد زاده صفحه 83
    در این بررسی تاثیر استفاده از شیرین کننده آسه سولفام K بر ماندگاری آسپارتام در نوشابه رژیمی نوع کولا ارزیابی شده است. از آنجا که آسه سولفام K پایداری مطلوبی در دماهای بالا دارد، در این بررسی اثر استفاده از مخلوط دو شیرین-کننده بر پایداری حرارتی آسپارتام در نوشابه رژیمی نوع کولا نیز بررسی شد. به این منظور نوشابه کولای حاوی دو شیرین-کننده با نسبت وزنی 1:1 فرموله شد و پس از آزمون های کنترل کیفی به همراه نوشابه حاوی آسپارتام به تنهایی، به عنوان شاهد، به مدت 6 ماه در سه دمای یخچال (4 درجه سلسیوس)، محیط (25 درجه سلسیوس)، و آون (40 درجه سلسیوس) قرار داده شدند. غلظت آسپارتام باقی مانده در نوشابه، هر 15 روز یک بار با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی یونی با کارایی بالا اندازه گیری شد. نتایج آماری به دست آمده ماندگاری بهتر آسپارتام را در نوشابه های رژیمی حاوی آسه سولفام K نشان داد. معادلات سینتیکی برای واکنش تجزیه آسپارتام از نوع معادلات مرتبه اول نوشته شد و نتایج زمان نیمه عمر آسپارتام با استفاده از معادلات سینتیکی، ماندگاری بهتر آن را در نوشابه های حاوی آسه سولفام Kتایید کرد. انرژی اکتیواسیون واکنش تجزیه آسپارتام از طریق نوشتن معادلات آرنیوس محاسبه شد؛ مقدار این انرژی در نوشابه فاقد آسه سولفام K بیشتر بود که به نوبه خود تاثیر شدیدتر دما بر واکنش تجزیه آسپارتام و افزایش پایداری حرارتی آسپارتام را در مخلوط با آسه سولفام K نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آسپارتام، آسه سولفام K، پایداری حرارتی، کروماتوگرافی یونی با کارایی بالا، نوشابه کولا
  • زهرا شیخ الاسلامی، مهدی کریمی صفحه 97
    هر فرد روزانه برای حفظ سلامتی و کمک به فعالیت دستگاه گوارش و پیشگیری از سرطان روده بزرگ باید 35-25 گرم فیبر رژیمی مصرف کند. این ماده در میوه ها و سبزی ها وجود دارد اما از طریق اضافه کردن مقدار سبوس (حاوی سلولز) به نان نیز تامین می شود. سودمندی سبوس به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی اسیدفیتیک، که مانع جذب عناصر معدنی مهم مثل آهن، کلسیم، روی و... می شود، مورد تردید است. اگر میزان اسیدفیتیک سبوس قبل از اضافه کردن به آرد کاهش یافته باشد یا در حین فرایند پخت نان کاهش یابد، می تواند به عنوان منبع غنی فیبر و بدون اثر زیان آور اسیدفیتیک به نان اضافه شود. در این تحقیق تیمار خیساندن سبوس در آب، استفاده از خمیر ترش، و افزودن پودر مالت جهت کاهش میزان اسیدفیتیک به کار گرفته شد. میزان اسیدفیتیک سبوس و نان حاصل ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که در مقایسه با خمیر و نان شاهد تیمارها سبب کاهش معنی دار اسیدفیتیک خمیر و نان بربری حاصل از آن خمیر می شوند. کمترین میزان اسیدفیتیک در خمیر و نان مربوط به تیمار استفاده از 4 درصد پودر مالت و بیشترین میزان اسیدفیتیک مربوط به تیمار شاهد به دست آمد. اما چون استفاده از 4 درصد آرد مالت به خواص کیفی نان لطمه می زند استفاده از تیمار 10 درصد خمیر ترش یا 2 درصد آرد مالت تیمارهای بهینه انتخاب شدند.
    کلیدواژگان: آرد مالت گندم، اسیدفیتیک، خمیر ترش، خیساندن، سبوس گندم
  • محمدحسین سعیدی راد، باقر عمادی، مجتبی ناصری، سعید ظریف نشاط صفحه 109
    زیره سبز گیاهی یکساله و مستعد برای مناطق خشک و نیمه خشک ایران است. زیره سبز به صورت دو مرحله ای و ابتدا با دست برداشت می شود؛ و پس از خشک شدن و کوبش، جداکردن و تمیزکردن محصول با استفاده از غربال های دستی انجام می گیرد. در این پژوهش تاثیر عوامل موثر بر جداکردن و تمیز کردن ماشینی دانه های زیره پس از کوبش، با استفاده از یک دستگاه کمباین آزمایشی غلات بررسی شد. در آزمایش ها، اثر نوع کاه بر، سرعت جریان هوا، زاویه پره های الک و زاویه قرارگیری الک نسبت به سطح افق بر درصد وزنی دانه های خارج شده از انتهای کاه بر، دانه های خارج شده از انتهای سیستم تمیزکننده و کاه و کلش موجود در مخزن دانه بررسی شد. نتایج نشان داد که سرعت جریان هوا، زاویه پره های الک و همچنین زاویه قرارگیری الک نسبت به سطح افق بر درصد وزنی دانه های خارج شده از انتهای سیستم تمیزکننده و کاه و کلش موجود در مخزن دانه تاثیر معنی داری در سطح احتمال 1 درصد دارند و دانه های خارج شده از انتهای کاه بر تنها تحت تاثیر نوع کاه بر قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: جداکردن و تمیز کردن دانه، خصوصیات فیزیکی، زیره سبز
|
  • M. Delavar, S. Morid, M. Moghadasi Page 1
    Decreasing water resources has made optimum water allocation in agriculture essential. Planning optimum irrigation and crop production function considering accessible water and growing stage is an efficient approach to increase water productivity. Studies have applied this approach to maximize crop production using the FAO crop production method introduced in 1979. However, the FAO introduced a new method in 2003 that has been rarely studied. The objective of this study is to compare the performance of the two FAO methods in the Zayandh Rud irrigation system using climate information from the 1998 drought in the region. Wheat, barley, sugar beets and potatoes, the region’s main crops, are selected and their production function and temporal pattern of optimum irrigation water by growing stage (10 days of irrigation) are compared. The results show that the new FAO method estimates lower crop yield under water stress; however, the temporal pattern of irrigation depth is smoother and more uniform during the crop growing stages.
    Keywords: FAO methods, Optimized water allocation, Water stress, Yield production, Zayandeh Rud
  • A. Samadi, M. H. Davoudi, E. Amiri, Tokaldany, H. Rahimi Page 21
    Because it is not possible to recognize the mechanism of cantilever failure in field studies, this type of common failure in riverbanks is investigated in the laboratory. For this purpose, two samples of susceptible soil that forms an overhanging block in riverbanks are used for physical model tests to determine their physical, chemical and mechanical characteristics. Soil blocks of different densities were formed and then undermined by hand at specific depths over specific time increments and the stability of the overhanging block were assessed at each step. The results showed that, under these laboratory study conditions, the dominant failure mechanism is toppling. This finding is in accordance with the overhanging failure pattern in the Kordan Riverbanks. It was also found that the failure mechanism in cohesive soil is progressive and accompanied by tension crack development. In Loess material, the failure mechanism is momentary and no deformations in the upper part of the soil block are observed.
    Keywords: Bank retreat, Cantilever failure, Composite riverbanks, Fluvial erosion, Shear failure
  • A.R. Tavakoli Page 39
    This study investigated the effect of sowing date and limited water allocation management for single irrigation on the grain yield of rainfed barley. The experiment was a split-split plot arranged in a randomized complete block design with three replications from 2004 to 2006 at the main station of the Dryland Agricultural Research Institute at Maragheh. The treatments comprised three sowing dates (early, normal, late) and Yesevi-93 (Abidar), and Dayton (URB79-7) barley varieties. The single irrigation allocations tested were rainfed, planting time irrigation (50 mm and 100 mm), and spring irrigation (50% and 100% depletion of available water). Grain, straw and biomass yields were measured. Barley production function was estimated for total water used (sum of precipitation and irrigation water). Generally, there was a linear function between water use and yield and the effectiveness of the amount and time water allocation was evident. Results showed that single irrigation at planting time and limited single irrigation (50% depletion of available water at root zone) at spring time (during heading to flowering stage) had significant effects on yield and water use efficiency. The average grain yield for single irrigation at planting time (3794 kg.ha-1) was about 300% more than the average for rainfed (1170 kg.ha-1). Single irrigation at planting time caused early crop establishment for autumn and relatively early maturity, which reduced the growing period. The grain yield for spring single irrigation was about 1000 kg.ha-1 more than the average rainfed condition. Spring single irrigation improved soil water content and increased yield and yield components (especially thousand kernel wt.). Thus, wheat production can be substantially and consistently increased under cooperative management of limited single irrigation and agronomic management.
    Keywords: Single irrigation, Spring single irrigation, Water allocation, Yield
  • M. Ghorankhan, I. Mohammadpour, M. Madandoust, M. Dejam Page 57
    Bananas are climacteric fruits and controlling ripening is effective in reducing loss. This experiment studied the effect of packaging (plastic bag, edible wax and plastic bag, plastic bag and 2 or 4 g/kg potassium permanganate) over 5 weeks of cold storage on the quality and characteristics of Cavendish cultivar bananas. The samples were removed from storage at 8, 16, 24, 32 and 40 days and fruit maturity (pH, hardness of fruit pulp, percent tannin, pentoses, amount of phenol, total carbohydrates) were measured. The experiment was a factorial completely randomized design with four replications (each with four bananas). Changes in ripening measured for control bananas stored in an open area showed total soluble solids (TSS), pentoses and glucose increased and pH, hardness of fruit pulp, percent of tannin, and amount of phenol decreased. The use of wax treatment and plastic bags or wax and plastic bag with potassium permanganate decreased the ripening process significantly. Wax and plastic bags and 4 g potassium permanganate was the most effective treatment to prevent an increase in TSS, pentoses and glucose and decrease pH, hardness of fruit pulp, percent of tannin, and amount of phenol. The use of potassium permanganate, plastic bags and wax was effective in preventing the effects of ethylenes and delay ripening of bananas.
    Keywords: Banana, Fruit ripening, Potassium permanganate, Storage
  • P. Sharayei Page 69
    This research was conducted to determine the best temperature for storing different melon cultivars (ghasry, khaghany, tashkandy) and the best concentration and treatment length for immersion in an emulsion of sunflower oil and sodium bicarbonate. After harvest, precooling and sorting, the melons were treated with an emulsion of sunflower oil (3%, 5%) and sodium 2% sodium bicarbonate for 5 or 10 min. All treatments and the control were placed in cold storage at 1, 5, 10, 18, or 25 °C at 90%-95% relative humidity for 45 days. Quantitative and qualitative characteristics of melons (decay, weight loss, chilling injury, total soluble solids, flesh firmness, sugar content) were measured immediately after harvest and at 15 day intervals. Panel testing was done at the end of storage. The results showed that immersion in 3% sunflower oil and 2% sodium bicarbonate emulsion for 10 min, 5% sunflower oil emulsion and 2% sodium bicarbonate for 5 min, and 5% sunflower oil and 2% sodium bicarbonate for 10 min maintained the quantitative and qualitative characteristics of khaghany cultivar followed by tashkandi and ghasri cultivars. Temperatures of 1 and 5 °C were most suitable for preserving khaghany melons and 10 °C was best for tashkandy and ghasry cultivars.
    Keywords: Chilling injury, Fungal contamination, Melons, Qualitative characteristics, Sodium bicarbonate, Storage temperature, Sunflower
  • N. Khazaei, M. Jouki *, A. H. Elhami Rad, H. Tavakolipour, S. Mohammad Zadeh Page 83
    This study assessed the effect of asesulfame K on the stability of aspartame in diet cola. Since acesulfame K is resistant to high temperatures, the effect of a blend of two sweeteners on its thermal resistance in diet cola was also studied. A cola containing two sweeteners (1:1 weight ratio) was prepared and, after quality control testing, was stored at temperatures of 4, 25 and 40 °C for 6 months. The concentration of aspartame remaining was measured every 15 days using high performance liquid chromatography. Statistical results showed better stability of aspartame in cola containing acesulfame K. The kinetic equations of aspartame decomposition represented a first order reaction; aspartame halflife results also confirmed this result. The amount of activation energy was greater in cola without acesulfame K and indicated the greater effect of temperature on aspartame decomposition in this sample.
    Keywords: Acesulfame K, Aspartame, Cola, High performance liquid chromatography, Thermal resistance
  • Z. Shekholeslami, M. Karimi Page 97
    Individual daily requirements recommend 25-35 g dietary fiber to maintain overall health and aid digestion. Dietary fiber exists in fruits and vegetables, but can also be obtained by adding wheat bran to bread. Wheat bran, however, contains high levels of phytic acid that is known to chelate iron, calcium, zinc, and magnesium and form complex phytic acid cations that reduce their bioavailability in food. If the phytic acid content of wheat bran can be reduced, it can be a rich source of fiber with no harmful effects. In this study, soaking wheat bran in water, and adding sourdough or malt powder were tested for their effects on reducing phytic acid. Results showed that all treatments significantly reduced phytic acid in dough and bread over the control. The lowest and highest phytic acid contents were for 4% malt powder and the control, respectively. The use of 4% malt powder, however, damaged bread quality, thus, 10% sourdough and 2% malt powder were selected as the best treatments.
    Keywords: Malt powder, Phytic acid, Soaking, Sourdough, Wheat bran
  • M.H. Saeidirad, B. Emadi, M. Naseri, S. Zarifneshat Page 109
    Cumin is an annual plant suitable for cultivation in dry and semi-dry lands of Iran. It is harvested in two periods to prevent seed loss. Manual harvesting either by hand or using a scythe forms the initial stage. After drying and threshing, in the final stage, the seeds are manually sieved to be cleaned and separated from foreign material. This harvesting method is time-consuming and labor intensive and causes high loss, decreasing quality and increasing seed pollution. A combine harvester was used to study the function of effective factors on the separation and cleaning of cumin seeds after threshing. The effect of independent variables (type of straw walker, wind speed, sieve blade angle, sieve angle) on dependent parameters (percent of seed loss by weight from straw walker, from cleaner system, percent of straw by weight in seed hopper) was investigated using a randomized complete block design. As the size and moisture content of cumin seed increased, terminal velocity increased. The results showed that wind speed, sieve blade angle and sieve angle had significant effects (P < 0.01) on percent of seed loss by weight in the cleaner system and percent of straw by weight in the seed hopper. The percent of seed loss in the straw walker was also affected by the type of straw walker used.
    Keywords: Cumin, Physical properties, Seed cleaning, Seed separation